Skip to content

Рехабилитация

РЕХАБИЛИТАЦИЯ ЧРЕЗ ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ И КИНЕЗИТЕРАПИЯ

Оставете своя телефонен номер, нашите експерти ще ви се обадят

Здравен център BODY BALANCE предлага рехабилитация, която има за цел възстановяване наширока гама от травми и заболявания. Чрез нея се постига подобряване, поддържане иливъзстановяване на физическата сила и мобилност на опорно-двигателния апарат, както инервно-мускулната проводимост. 

Рехабилитацията има за цел да подобри и възстанови функционалните възможности икачество на живот на хора в  слединсултно  състояние, след ендопротезиране на стави, вследоперативен период, след травми на опорно-двигателния апарат.

Здравен център BODY BALANCE предлага и специализирани рехабилитационни програми:  самодвигателни или комбинирани с други методи на въздействие при най-честите болковиоплаквания: в гърба, врата, кръста, коленете, тазобедрените или раменните стави.Принципът на изготвяне е индивидуален, според първопричината и компенсаторниямеханизъм на възникване на дадената болка.

Основният проблем, с който се занимава рехабилитацията е способността на човека дафункционира оптимално, в рамките на ограниченията поставени върху него от заболяването,което има – инсулт, протезирана става, неврологичен или ставен дефицит. Акцент се поставя и върху максимално  подобряване на качеството на живот за тези, които неса в състояние да постигнат пълно възстановяване.Обект на лечение с рехабилитацията са следните групи заболявания: 

  • Травми на опорно-двигателния апарат.
  • Ставни заболявания.
  • Заболявания на централната нервна система, засягащи главния или гръбначния мозък.
  • Заболявания на периферната нервна система, свързани с възпаление на нервите или техните коренчета – неврити, радикулити.

 

СЛЕДИНСУЛТНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ

Изключително важно за максималното възстановяване на пациентите, прекарали инсулт е ранното започване на рехабилитация. Това се налага поради възможността на нервните пътища да възвърнат своята проводимост в първите седмици след инсулта. Така се постига оптимално възстановяване на двигателната активност.

  • Целта е максимално да се възстановят функциите на засегнатите крайници. Това се постига чрез: Нормализиране на тонуса на мускулите от засегнатата страна
  •  Стимулиране на храненето (трофичните функции) и възстановяване проводимостта на нервите в засегнатите мускули.
  •  Овладяване на битови навици (преобучение в дейностите от ежедневния живот).
  •  Подобряване на равновесните реакции и усета за поддържане на позата.

Последователно се възстановяват и усъвършенстват сядането, ставането, стоежа и ходенето. Процедурите се извършват в началото по-често и постепенно се разреждат в процеса на придобиване на самостоятелност в ежедневието.

КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА ЗА ​ЛЕЧЕБНА ТЕРАПИЯ?

Програмата включва от 5 до 10 процедури.

Според симптоматиката на проблема/заболяването и неговата давност (дни, месец или повече) подбора на средствата е различен.

Може да бъде комбинация от лечебен масаж, кинезитерапия, апаратна методика (ДЕНАС лечебна терапия) и лечебни упражнения (2-3 до 5 целенасочени движения, които отнемат не повече от 5-10 мин за ежедневно изпълнение).

Упражненията са важни за подобряване функцията на засегнатите мускули, лесни са за изпълнение и са съобразени с възможностите на клиента и наличието на болка в настоящия момент.
  
При обострени състояния – ДЕНАС терапия, лечебен масаж и лечебни упражнения. ДЕНАС терапията бързо повлиява болковите оплаквания. Има и противовъзпалителен и противооточен ефект.
 
Възможна е и друга комбинация. Определя се от моментното състояние на клиента.

За по-добро повлияване е желателно процедурите да се направят през кратък интервал една от друга (през 1-2 дни).
​Колкото по-рано се погрижим за здравето си, толкова по-бързо и комплексно то се възстановява.

Възможно е да се закупи карта и като подарък.

Оставете своя телефонен номер, нашите експерти ще ви се обадят

Линия за информация и срещи