АПАРАТ ЗА КОРЕКЦИЯ НА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

НОВО: АПАРАТ ЗА КОРЕКЦИЯ НА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

Да решим проблема с високото кръвно налягане без лекарства

Високото кръвно налягане (хипертония) е един от най-често срещаните проблеми на съвременното общество. От него страда почти всеки втори човек, а доста често, човек може да живее с него, без да има някакви симптоми. Високото кръвно налягане често е в основата на сериозни здравословни проблеми, включително инфаркт и инсулт.

Ясно е, че редовните профилактични прегледи, които включват измерване на артериалното налягане са много проста, но сигурна превенция за здравето и помагат да се вземат своевременни мерки. Кои обаче са симптоми, на които е добре да обърнете внимание:

 • Силно главоболие
 • Кървене от носа
 • Умора или замайване
 • Проблеми със зрението
 • Болка в гърдите
 • Затруднено дишане
 • Неравномерен сърдечен ритъм
 • Кръв в урината
 • Шум в ушите

Много хора разбират, че имат повишено кръвно само от главоболие. При високо кръвно то е най-често в областта на тила.

Кога говорим за високо кръвно налягане?

Когато средните стойности на няколко измервания на кръвното налягане в лекарски кабинет са над 140/90 (135/85 в домашни условия), говорим за хипертония.

Горното число (систолично налягане) измерва налягането в артериите, когато сърцето ви бие.

Долното число (диастолично налягане) измерва налягането в артериите между ударите.

Факт е, че има хора, които живеят с високо кръвно налягане в продължение на години, без това да засяга по един или друг начин ежедневието им, те просто привикват към него, а връщане към нормалните им стойности – 120/80 идва със замайване, слабост, световъртеж.

Когато човек бъде диагностициран с високо кръвно налягане решението в почти 100% от случаите е прием на лекарства. Често те се явяват като „спасителен пояс“ за цял живот, а спирането им е в много редки случаи, постепенно и само под лекарско наблюдение.

 

Нова ера в лечението на високото кръвно налягане

Всеки ден ставаме свидетели на нови и нови технологични открития, медицински постижения и нови методи на лечение. Но дали няма и решение за високото кръвно?

Има решение и то се казва НЕЙРОДЕНС – КАРДИО!

 

НЕЙРОДЕНС – КАРДИО е от серията ДЕНАС апарати, работи на същия принцип и е с четири терапевтични програми.

Апарата е предназначен за курсов ефект върху биологично – активните зони на човека с импулси на нискочестотен електрически ток, с цел коригиране на кръвното налягане и нормализиране на общото състояние на организма.

С курсовото приложение на апарата НЕЙРОДЕНС – КАРДИО кръвното налягане се стабилизира, общото благосъстояние се подобрява и броят на приеманите лекарства се намалява. Освен това редовната употреба на устройството е превенция от хипертонични кризи, животозастрашаващи усложнения и вероятността за удължаване на живота на пациентите.

Процедурите с апарата НЕЙРОДЕНС – КАРДИО помагат за нормализиране на тонуса на съдовата стена, разширяване на капилярите и подобряване на хемодинамиката в системата на микроциркулацията.

Устройството НЕЙРОДЕНС – КАРДИО е предназначено за лица над 14 години при:

 • Епизодично повишаване на кръвното налягане по време на стресови ситуации, промени в метеорологичните условия и т.н., при лица с лабилна форма на артериалната хипертония;
 • Постоянно високо налягане при пациенти с есенциална (първична) хипертония – като допълнение към лекарствено лечение.

Устройството е много лесно за използване, оборудвано е с информативен цветен дисплей с големи икони, широк и мек маншет за фиксиране на китката и подбедрицата, както и разширителен маншет за закрепване под коляното.

Процедурите с апарата НЕЙРОДЕНС – КАРДИО помагат за нормализиране на тонуса на съдовата стена, разширяване на капилярите и подобряване на хемодинамиката в системата на микроциркулацията.

По този начин:

 • Стабилизира кръвното налягане, при приемливо ниво за пациента;
 • Подобрява общото благосъстояние;
 • Подобрява психоемоционалното състояние;
 • Увеличава работоспособността;
 • Намалява риска от развитие на усложнения от хипертония;
 • Подобрява качеството на живот на пациента.

ПРИЛОЖЕНИЕ

В НЕЙРОДЕНС – КАРДИО има четири програми, всяка от които засяга конкретна причина за високо кръвно налягане.

Програма №1, работи върху биологично–активната точка на Ней-Гуан (фиг.1), която се намира на вътрешната повърхност на китката (на разстояние 2-3 см от сгъвката на китката, фиг.1). Неговата стимулация регулира съдовия тонус, поради което кръвното налягане се нормализира.

Фиг.1

Програма №2, апаратът се поставя на крака от вътрешната страна на подбедрицата. Там се намира биологично-активната точка Сан-Ин-Цзяо (фиг.2). Когато тя се стимулира, метаболизмът на вода, сол, въглехидрати и мазнини се подобрява. Тази процедура води до намаляване на отока, изтичане на излишната течност и предотвратяване на атеросклероза.

Фиг.2

Прогрма №3 се провежда в точката Вай-Гуан (фиг.3), която е насочена към коригиране на ендокринни нарушения. Процедурата се препоръчва за хора, които имат повишаване на кръвното налягане на фона на захарен диабет, затлъстяване.

Фиг.3

Програма №4, апаратът действа върху точката Цзу-Сан-Ли, (фиг. 4, нарича се още точката на дълголетието). Тя се намира под коляното и за да позиционираме устройството в желаната зона, удължаваме маншета с помощта на допълнителен елемент. Ефектът от тази процедура е релаксиращ. Тук, съгласно принципа на програма №3, процедурата в програма №4 е показана, ако се появи повишаване на кръвното налягане на фона на емоционален стрес.

Фиг.4    

ПРЕПОРЪКИ

Програмите в идеалния случай се допълват и затова, за да се постигне по-голям ефект по време на сесията, се препоръчва първо да се проведе лечение в програма №1, след това в програма №2 и/или №3 и накрая №4.

Препоръки за употреба при експозиция на курса:

1-2 сесии на ден в продължение на 14 дни, независимо от кръвното налягане преди процедурата. В случай на стабилна форма на артериална хипертония, повторете курсовете ежемесечно.

ВНИМАНИЕ! На фона на използването на апарата НЕЙРОДЕНС – КАРДИО е задължително приемането на лекарства, подписани от лекаря! Промяна на схемите на лечение с лекарства и намаляване на дозите на приеманите лекарства е възможно само след продължително понижаване на кръвното налягане, съгласувано с лекуващия лекар.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

 1. Пациентът има имплантиран пейсмейкър;
 2. Индивидуална непоносимост;
 3. Епилепсия;
 4. Новообразувания от всякакъв произход;
 5. Треска с неизвестен произход (неизяснена причина);
 6. Тромбоза на вените;
 7. Състоянието на остра психическа, алкохолна или наркотична възбуда.

 

Поради необходимостта от ежедневно използване (2 пъти дневно) в продължение на 14 дни, апарата може да се отдаде ПОД НАЕМ за ползване в домашни условия в рамките на гр. Плевен.

 

 

Recommended Posts